Psykoterapeut eller Psykolog?

 

“Der er ingen mennesker, der går gennem livet, uden at støde på svære og sørgelige oplevelser/situationer.”

Hvad skal man vælge?

Psykoterapeut eller Psykolog?

Rigtig mange ved ikke, hvilket ben de skal stå på, når det kommer til valget mellem en Psykolog og en Psykoterapeut. De laver det samme, men er samtidig forskellige. Hos lægen kan vi få tilskud til en psykolog, men ikke til en psykoterapeut.

Psykoterapeut Esbjerg vil prøve at rede trådene ud, så du kan vælge den løsning, der er bedst for dig.

Den mest markante forskel på en Psykolog og en Psykoterapeut, er at en psykoterapeut, en stor del af uddannelsen, selv gennemgår et langt og dybdegående terapiforløb. Dette er obligatorisk på psykoterapeutuddannelsen, hvor en psykologistuderende på universitet udelukkende beskæftiger sig med teori

Der er ingen mennesker, der går gennem livet, uden at støde på svære og sørgelige oplevelser/situationer. Grunden til at man på psykoterapeutuddannelsen har valgt at lægge så stor vægt på egenterapien, er at terapeuten skal have gennemarbejdet alt, hvad der måtte være, så han eller hun kan bibeholde sin professionelle terapeutiske rolle overfor en klient, selvom der måtte komme et emne op, som terapeuten selv har haft tæt inde på livet. Samtidig har mange psykoterapeuter ofte stor indsigt i, hvad klienten gennemgår i sine terapier, via kropssprog ol. og klienten har derfor svært ved at “gemme sig” bag en facade hos en psykoterapeut. På den måde vil klienten hurtigere komme ind til kernen af de problemer og udfordringer, som måtte være. 

Titlen “Psykoterapeut” er ubeskyttet, hvilket i princippet betyder at alle har ret til at kalde sig psykoterapeut, uden at dette siger noget om personens uddannelses- eller erfaringsmæssige baggrund. Psykoterapeut Esbjerg anbefaler derfor altid, at du undersøger om terapeuten du vælger, er uddannet fra et af de kvalitetsgodkendte uddannelsessteder, der er evalueret efter kriterier udarbejdet af en arbejdsgruppe fra tre ministerier.

Der findes endvidere forskellige foreninger, som den examinerede terapeut kan søge om medlemskab af. Typisk vil der i den kontekst være etiske regelsæt og øvrige regler, som terapeuten med sit medlemskab, forpligtiger sig til at overholde.

Psykoterapeut Esbjerg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Her kan kun psykoterapeuter med den 5-årige videregående uddannelse, blive optaget som medlem. Søger du på nettet, vil der stå at uddannelsen forløber over 4 år, fordi det første år er et introduktions år med 4 efterfølgende uddannelsesår.

KONTAKT